Sıfır

Reytingi sıfır programlar en güzel programlardır. İsteyen istediği gibi atar tutar. Hata yapma, hatanın bilinmesi dolayısıyla eleştirilme ihtimali yoktur.

Denize sıfır alanlar ise melankoli ve yalnızlığın en favori semtleridir. Rüzgar yelkenlerinizi alabildiğine doldururken kulaklarınıza fısıldayan uğultu adeta yüzü ve isimleri olmayan kişiler tarafından acınızın ve belki de cesaretinizin şerefine yakılmış en güzel ağıttır. Hiç böyle olmak/kalmak istememişsinizdir, ama hep böyle kalmak işinize bile gelir.

Sıfır numara saç tıraşı delilerin ve haddinden fazla cesurların işidir. Akıldan çıkarılmaması gerekense kelliğin bununla alakası olmadığıdır.

Sıfır yutan elemandır: Onunla çoğaltma yoluna gittiğiniz her şey tükenmek, hatta tükenme fırsatı bulamadan eşitliğin bir yanındaki herhangi bir sembole dönmek kaderiyle başbaşadır.

Sıfır etkisiz elemandır: Onunla yola çıkmaya kalkıştığınızda -üzülerek söylemeliyim- ki bunun farkındasınızdır, karşılaştığınız hiç bir nesneye yahut kişiye etkiniz olmayacak tam aksine her karşılaştığınızla bir yana savrulacak, niteliğiniz, niceliğiniz değişecek ve şöyle bir ayaklarınızın ucuna doğru baktığınızda esir olmanın tarifsiz ızdırabı, "oh be bir şeyler hissedebiliyorum bünyede orijinal olarak" teselli cümlesinin mevzubahis tek hissi olacaktır.

Velhasıl yazının başlangıcı ortası ve bitişi bir sıfır hükmündedir.

Okuyunca hiç bir şey değişmeyecek. Belki ufuk açabilir ama ufuk açıyorsa zaten sıfırsınız demektir.

Sıfır: Çoğumuzun kaçtığı, çoğumuzun olmaktan korktuğu, çoğumuzun talep ettiği, çoğumuzun içten içe kendine yediremediği, çoğumuzun sağından çekindiği, çoğumuzun sol yanına bir şeyler eklemeye çalıştığı, çoğumuzun tükenişi, çoğumuzun dirilişi.

Sıfır!

Yorumlar

yollardagezer dedi ki…
Bir sayı doğrusu gibi, sıfırla başladın, sıfırdan başlamadın fakat, belli ki biriktirmişsin bir şeyler, anlarım ben ;)

Bismillah! Hayırlı uğurlu olsun! Güzel güzel, cidden güzel!

.Seviyorum bu yazıyı.